Tennissko

Værd at vide om tennissko

Inden du begiver dig ud i at købe dine foretrukne tennissko, er der nogle vigtige faktorer, som du bør have styr på inden da. Der findes mange forskellige former for tennissko, og det er der en god grund til. Tennissko er nemlig en af de vigtigste elementer på en tennisbane, da det er dem, som støtter dine fødder, og sikrer dig mod varige skader, skavanker, smerter og ubehag. Når man spiller tennis, er fødderne i gang, og der bliver løbet frem og tilbage efter bolden og foretages ofte hurtige retningsskift – derfor er det ikke unormalt, at man kan få trætte og ømme fødder. For at undgå varige men, er det vigtigt at finde den helt rette tennissko, som matcher de præferencer, som du har. Tennissko varierer nemlig alt efter hvor du spiller tennis, om end det er på grus, indendørs eller noget helt tredje. Vigtigst for en tennissko er det, at den har den rette pasform, så du hverken glider frem og tilbage i skoen, eller ikke kan træde ordentligt ned i skoen.  

Sådan vælger du den rette størrelse på dine tennissko

Når du spiller tennis, er det vigtigt, at dine sko ikke sidder for stramt. Der skal gerne være lidt plads fra spidsen af din storetå og til enden af skoen. Dermed ikke sagt, at dine fødder skal kunne svuppe meget frem og tilbage, da det kan medføre vabler. En god huskeregel er, at der bør være cirka 0,5 cm fra den længste tå til enden af skoen. Er du usikker på, hvorvidt din sko passer, kan du altid skubbe din fod så langt ud i enden af skoen som muligt, og presse din finger ned i hælkappen. Kan din finger være der, har du fundet den rette størrelse.

Tennissko med god stødabsorbering

Hurtige retningsskift, spurt og hop er en essentiel del af at spille tennis. Gennem et spil tennis kan dine fødder let blive belastet af de mange skift og accelerationer. Dine tennissko skal derfor have en god stødabsorbering, så risikoen for skader minimeres. I de fleste tennissko ligger stødabsorberingen altid i forfoden, svang og hælen, da det typisk er de steder på foden, som er mest belastet når du spiller tennis. Vil du sikre dine led bedst muligt, kan du også købe en tennissko med lidt mere stødabsorbering. Kendetegnende for disse sko er, at de er meget bløde, og der er mere gel i, så du bliver løftet mere fra jorden.

Vi har et stort udvalg af tennissko, som varierer i modeller, mærker, farver og priser. Vil du være sikker på at minimere risikoen for varige skader, og optimere dit spil, bør du købe en tennissko, som er i den dyrere ende. Er du på udkig efter en tennissko, som du kan spille i mange år fremadrettet, anbefaler vi en sko til over 700 kr. da kvaliteten af disse samt stødabsorberingen er af højere kvalitet. Spiller du derimod kun et par gange årligt, og er du usikker på, om tennis er noget for dig, har vi også billige tennissko, til under 700 kr. Her på siden finder du også tennissko til både dame og herre. Er du i tvivl omkring hvilken tennissko, som du bør vælge, er vi altid klar til at rådgive dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag gode tilbud og nyheder på e-mail.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev og skræddersyet markedsføring fra Sporthouz.dk inden for vores sortiment via e-mail. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Læs mere her.