Badmintonsko

Hvilke badmintonsko er de bedste?

Hvert mærke inden for badmintonsko har forskellige måder at lave deres stødarbsorbering på, så det kan godt være at du som person vil have bedre erfaringer med fx Yonex badmintonsko, men din doublemakker synes FZ Forza badmintonsko er de bedste der findes og andre igen synes måske at Victor badmintonsko er den bedste sko at spille i. Ud over vi har et stort udvalg af badmintonsko i de mest populære mærker, har vi også delt op så det er lettere for dig at finde den sko du skal bruge, du kan finde badmintonsko til herrerbadmintonsko til kvinder og badmintonsko til børn. Man kan ikke sige hvilken sko der er den bedste til badminton. Det er meget svært at vælge en sko frem for en anden. Det handler meget om hvordan skoen er bygget op, og hvordan den passer til dig individuelt. Så at sige at der er en sko der er bedre til badminton end andre vil være forkert. Det er klart at der findes bedre badminton end andre. Pris og kvalitet hænger mange gange sammen, lige som med badmintontasker. Så hvis du gerne vil have den bedste badmintonsko til dig selv, så skal du gå efter den sko der passer dig bedst, og har de bedste features. Der er rigtig mange forskellige ting der spiller ind når du skal have enkorrekt og rigtig badmintonsko.

Rigtige badmintonsko - vælg den korrekte sko til badminton?

Det er ikke bare at flå en tilfældig indendørssko ned fra hylden hvis du skal bruge den til badminton. Det kan du selvfølgelig godt, men så skal du også være indstillet på en forhøjet risiko for skader hvis du vælger forkert.
Der er flere ting og aspekter du skal have i overvejelserne når du køber nye badmintonsko. Og vi kan kun på det kraftigste anbefale at du tager højde for dette.

Hvordan vælger jeg den rigtig sko til badminton:

Du kan følge nogle få hovedregler. Badmintonspillet er et ultrahurtigt og meget sidebevægende spil, og det skal dine nye badmintonsko kunne klare og modstå. Når du bevæger dig hurtigt til siden, så er det aller vigtigste nok at dine sko ikke bliver for "høje", for så kan du vrikke over i fod og ankel og tilegne dig nogle rigtig slemme skader. En anden rigtig god ting at være opmærksom på er stabiliteten i skoen - den skal kunne holde dig og dine bevægelser. Så du må ikke vælge en alt for fleksibel sko når du træder ind på badmintonbanen.

Optimal opbygning af badmintonskoen:

Sål: Sålen skal naturligvis være til indendørsbrug - du skal sørge for at den ikke er glat, så du ikke kan stå fast. Modsat må du faktisk heller ikke få en alt for bremsende sål, så du stopper prompte - så det er en hårfin balance. Men holder du dig til de kendte brand, og ikke mindst anbefalingerne, så går du aldrig galt i byen.

Mellemsål

Det er her du får din blødhed fra. Det er mellemsålen der indeholder den. Nogle badmintonsko har "kun" mellemsålen som det bløde element, men kommer du lidt højere op på skalaen, så vil du opleve at mellemgålen sagtens kan indeholde en specifik støddæmpnings teknik ala GEL eller Zoom Air. Det giver dig en langt bedre komfort og en større fornøjelse ved at have skoen på.

Overdel:

En overdel der sidder godt til foden, overdeln skal være åndbar, så dine fødder får de bedste arbejdsbetingelser når dususer rundt på banen. Badminton er en indendørssport, og det er ved høj intenstet, så du kan ikke undgå at der bliver rigtig varmt nede i skoen, så du skal have mulighed for at der kommer ludt til fødderne. Overdelen SKAL også være stabil nok. Forstået på den måde at spillet er et hurtigt spil, hvor du tit bevæger dig sidelæns, og derved vil sætte skoen på store prøver. Du lægger en stor vægt på den ved start og stop sidevers. Det skal overdelen kunne klare, for allers så vrikker du over, og så er der ballade med skader.

Snørrebånd

Det lyder mærkeligt - men det er vigtigt at du kan snørre dine sko ordentligt. Til dels giver det dig en langt bedre oplevelse, men du kan også opnå en langt bedre komfort når du har mulighed for at snørre dine badmintonsko på en solid og ordentlig måde.

Højde

Som tidligere nævnt. Aldrig en for høj badmintonsko. Der er kæmpe risiko for at vrikke over hvis skoen bliver for høj. Derfor ser man desværre mange skader ved brug af løbesko på en badmintonbane. Mange tænker at de er super bløde og behagelige at spille i, men gør det ikke. De er for høje, og det kan få fatale konsekvenser.

Stabilitet:

Skal kunne tåle dine bevægelser. Så både sål og overdel skal kunne tage de stød som du giver dem. Hvis ikke skoen kan holde dig, så knækker foden ud af skoen, og du risikerer at få skader.

Fleksibilitet:

Skoen skal være fleksibel til en vis grad. Især forfoden skal være fleksibel. Du bevæger dig meget på forfoden, og derfor skal den være fleksibel og kunne følge dine bevægelser. Hvis den bliver for stiv, så vil skoen kunne komme til at føle lidt klodset at have på.

De bedste badmintonsko fra de bedste mærker:


Der findes rigtig mange forskellige mærker der fremstiller badmintonsko. Nogle kommer til, mens andre lukker ned efter at have forsøgt sig på et meget følsomt marked. Skal du opnå succes ved at fremstille badmintonsko, så skal du være stabil i præstationerne. Og der findes nogle gode gamle kæmper på markedet når vi taler om fremstilling af gode badmintonsko:

Yonex badmintonsko:

Vel nok det badminton brand der er mest kendt i Danmark, ja sågar på verdensplan. Det er en badmintonmærke som spænder vidt i produktionen. Brandet Yonex fremstiller alt til badmintonspilleren. Og de gør det godt. Når du køber yonex badmintonudstyr, så er du sikker på solid kvalitet

Forza badmintonsko:

En fantastisk dansk fænomen. Et brand der har slået sig igennem muren på solid kvalitet, og en rigtig god pris til forbrugeren. Forza er total leverandør på udstyr til badminton. Du kan få alt fra bolde, strenge, beklædning ketchere til sko.

Asics badmintonsko:

Asics er nok i Danmark mest kendt for at fremstille løbeudstyr. men de er på verdensplan generelt kendt for at fremstille fantastisk fodtøj. Og det gør de også til badminton. Mange af de fantastiske teknologier fra løbeskoene, dem har de flyttet over i deres sko til badminton. Det har de gjort med kæmpe succes.

Billige badmintonsko:

Ja der findes selvfølgelig både dyre og billge badmintonsko. Og hvad får jeg så mere for mine penge hvis jeg køber dyrt. Jamen det er let nok. Du får meget mere sko. Bedre materialer, mere støddæmpning og mere stabilitet. Du kan sagtens - og det skal man også - lave en stabil badmintonsko til en rigtig fornuftig pris ud af butikken. Men så vil der automatisk ske det at man er nød til at slække på kvaliteten andre steder. Og det vil mange gange være på støddæmpningen. Og sådan er det hele vejen. Så mere du er villig til at ofre på dine nye badminton, desto bedre oplevelse vil du få på badmintonbanen.

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag gode tilbud og nyheder på e-mail.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev og skræddersyet markedsføring fra Sporthouz.dk inden for vores sortiment via e-mail. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Læs mere her.